Studiereis naar Suriname (SNS) is een dochter onderneming van Stage en Verblijf Suriname (SVS) .

SVS is sinds 2015 dé specialist op het gebied van stagebemiddeling. Studenten die op zoek zijn naar een stage zijn bij SVS op het juiste adres, omdat SVS een groot netwerk heeft qua stageverleners, lopen de bedrijven en instellingen erg uiteen.

Uit onderzoek van het Arbeidsmarkt Platform Primair Onderwijs is gebleken, dat studenten die in het buitenland stage hebben gelopen of een buitenlandervaring hebben, deze ervaring meenemen en toepassen in hun professionele loopbaan.

Met de resultaten van het onderzoek als basis heeft SVS een programma ontwikkeld op het gebied van internationalisering: Op maat gemaakte studiereizen naar Suriname voor het mbo, hbo en universiteiten.

Er werd in 2016 een pilot gedraaid waarbij studenten met een op maat gemaakte programma zijn afgereisd naar Suriname voor hun studie. Dit programma bestond uit bezoeken van studiegerelateerde organisaties/instellingen i.c.m. de volgende thema’s: cultuur, natuur en geschiedenis. Na elk bezoek een ander thema. Op deze manier werden de leerdoelen bevorderd en kreeg de student in een korte intensieve periode van alle facetten wat het land Suriname te bieden heeft, iets mee.

Na deze geslaagde pilot groeide de interesse onder de studenten en coördinatoren voor Suriname. De studiereizen naar Suriname kreeg in 2017, 2018 en 2019 een vervolg en zo ontstond Studiereis Naar Suriname.

Een standaard vastgesteld programma komt bij SNS niet voor. Wel hebben alle studiereizen iets gemeen: in een hele korte intensieve periode de leerdoelen bevorderen i.c.m. het prikkelen van de zintuigen door het bezoeken van het tropisch regenwoud in één van de bosrijkste landen ter wereld. Suriname.

Wat u bij ons kunt verwachten:

  • Flexibel in het opstellen van op maat gemaakte studiereizen 
  • Breed netwerk van organisaties en instellingen in Suriname
  • Betrouwbare samenwerkende partners
  • Ervaren reisleiders met expertise in  zowel de Nederlands als Surinaamse cultuur.

Nog meer voordelen:

  • SNS neemt het tijdrovende proces organisatie uit handen
  • SNS is verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang, reserveringen en zorgt voor het logistiek 

Interesse gekregen naar de mogelijkheden en wilt u weten hoe wij dit samen met u kunnen realiseren? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of vraag een vrijblijvende offerte aan.

U kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 130 5878 maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur of stuur een mail naar info@studiereisnaarsuriname.nl  

Voorbeeld: Heemskerkstraat 23, 1234AB, Rotterdam

Vul hier het aantal verwachte personen in. Heeft u nog geen idee? Vul dan in n.t.b.

Komen deze data niet overheen met de jaarlijkse planning? Dan kunnen wij in overleg en andere datum overeenstemmen. Kies dan voor in overleg

Indien geen datum bekend, vul dan in n.t.b.

Studiereizen georganiseerd door SNS zijn vanaf 7 tot max. 15 dagen.
Indien geen datum bekend vul dan in n.t.b.

Wat te doen bij te weinig deelnemers?
De meeste studiereizen die wij organiseren zijn reizen op maat ontwikkeld voor een organisatie of een aantal organisaties gezamenlijk. Ook als u zelf te weinig deelnemers heeft voor een hele groep is het toch interessant om met ons in gesprek te gaan. We worden regelmatig benaderd en kunnen dan eventueel op deze wijze een groep samenstellen.
Van wat voor soort accommodatie maken jullie gebruik?
Het type accommodatie hangt af van de wensen van de groep. Voor studentenreizen maken we meestal gebruik van appartementencomplex. De precieze accommodatiekeuze wordt altijd afgestemd met de opdrachtgever.
Zijn maaltijden inbegrepen?
Ontbijt, lunch en avondeten kunnen deelnemers zelf regelen. Meestal adviseren wij groepen om gezamenlijk inkopen te doen voor het ontbijt. Maaltijden zijn in Suriname voor Nederlandse begrippen relatief goedkoop. Een eenvoudige maaltijd heb je al vanaf € 5,00 dit is inclusief je drankje!
Zijn verzekeringen inbegrepen?
SVS sluit geen verzekeringen af met betrekking tot de deelnemers aan de studiereis. De deelnemer dient hiervoor zelf zorg te dragen via een reis- en of annuleringsverzekering.
Ik heb zelf contacten in Suriname?
Veel HBO-instellingen en universiteiten hebben hun eigen contacten en relaties die zij inschakelen voor het vakinhoudelijke programma. In dat geval zorgt Studiereis Naar Suriname alleen voor een goede logistieke aansluiting van de reis op het vakinhoudelijke programma. Indien gewenst zorgt Studiereis Naar Suriname zelf voor vakinhoudelijke programma’s vanuit haar eigen netwerk.
Wat zijn de kosten?
De studiereizen worden op maat gemaakt. U kunt via het formulier vrijblijvend een offerte opvragen en aangeven welke leerdoelen gewenst zijn.  Op basis van uw wensen en eisen kunnen wij gezamenlijk een programma opstellen en u de juiste prijs communiceren.